Möt styrelseledamot Eva Lindberg

Styrelseledamot Eva Lindberg

Född: 1961, Skellefteå
Yrke: Senior Concierge Agent
Länder du har bott i: Sverige, USA, Spanien, Grekland, Bulgarien och nu i Norge

Eva arbetar som Senior Concierge Agent sedan 2014 i ett globalt företag, Tenerity, fördelat i olika länder. Tenerity Norden, med huvudkontoret utanför Oslo, jobbar primärt inom den finansiella sektorn med kundupplevelser och lojalitetsprogram. Hon har lång erfarenhet av kundrelationer från resebranschen med olika befattningar i olika länder. Har drivit hotell och varit fastighetsmäklarassistent/koordinator. Sitter mitt tredje år i SWEA Oslo styrelse samt ansvarar för SWEA Oslos sociala medier.

Vilket är ditt favoritland? 
Alla länder har sin tjusning. Människorna, kultur, historia, mat & vin – jag njuter där jag är.

Ditt bästa tips när man flyttar utomlands? 
Öppna dina sinnen, var nyfiken, håll dig uppdaterad om samhället och politiken i landet du bor i, gå med i organisationer för nätverkande.

Ditt bästa tips för hemflytten? 
Jag har ännu inte för avsikt att flytta ”hem” men tycker det är viktigt att hålla kontakt med familj och vänner när man bor utomlands, att följa med i vad som händer i Sverige. Kontakta de svenska myndigheterna i god tid då det kan dröja innan man finns i systemet.

Varför engagerar du dig i Svenskar i Världen? 
Lärorikt, inspirerande och bygger nätverk – samtidigt som jag håller mig uppdaterad om Sverige. Vi lever i en digital och global värld, därför är SVIV en fantastisk organisation med påverkansarbete hos myndigheter och näringsliv som underlättar för utlandssvenskar. Som engagerad i SWEA Oslo kan jag informera om vad SVIV gör och rekommendera medlemskap. Alla som bor utomlands bör känna till SVIV!

Kuriosa om dig själv: 
Har bott på olika platser i Sverige och i olika länder, det har gjort mig anpassningsbar i olika miljöer, lätt att knyta kontakter och har skapat ett genuint intresse för människor och kulturer. Jag brinner för allas lika värde och rättigheter och mot orättvisor och utnyttjande. Har en son här i Oslo och en dotter i Stockholm – det blir därför naturligt med återkommande besök i den svenska huvudstaden.