Möt styrelseledamot Filippa Johnsson

Styrelseledamot (Ungdomsrepresentant) Filippa Johnsson

Född: 8 maj 2003
Sysselsättning: Student
Länder du har bott i: USA, Schweiz, Sverige

Filippa Johnsson är kandidatstudent vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon är ordförande i kårstyrelsen för utskottet som ansvarar för teknologiska frågor och företagssamarbeten. Filippa har haft en mycket internationell uppväxt. Hon är född och uppvuxen i USA samt har bott i Schweiz. Hon flyttade sedan till Stockholm där hon började på en internationell skola och tog sin IB-examen.

Vilket är ditt favoritland?
USA

Ditt bästa tips när man flyttar utomlands?
Det bästa man kan göra när man precis har flyttat utomlands är att våga utforska den lokala kulturen och knyta nya kontakter. Det kan ske på restauranger, genom att delta i träningsklasser och på många andra sätt. Det finns också ett stort antal Facebook-grupper för nyinflyttade i olika länder, där ni kan komma i kontakt med andra svenskar som också bor i det land ni har flyttat till.

Ditt bästa tips för hemflytten?
Kontakta gärna gamla vänner, även om ni inte har haft kontakt på länge. Min erfarenhet är att människor ofta är öppna för att träffas, även om det har gått lång tid utan kontakt. 

Varför engagerar du dig i Svenskar i Världen?
Jag engagerar mig i Svenskar i Världen för att skapa bättre möjligheter för unga i Sverige att studera och arbeta utomlands. Som ung universitetsstudent ser jag på nära håll hur få utlandsmöjligheter det finns för vidareutbildning och arbete, vilket gör internationalisering och dess fördelar sällsynta. Detta anser jag vara kritiskt, eftersom Sveriges framtida utveckling kommer att drivas av nästa generation.

Kuriosa om dig själv:
Filippa har varit väldigt aktiv inom Model United Nations (MUN) och vann priset för Årets Delegat.