Årets Representant i Världen 2024

Outtröttligt engagemang, mästare på att bygga relationer och insatser utöver det vanliga kännetecknar årets pristagare av utmärkelsen Årets Representant i Världen: Elisabet Zeller och Ann Christine Håkansson.

Svenskar i Världen har närmare hundra representanter världen över som täcker cirka 50 länder. De står redo med sina nätverk, erfarenhet och lokalkännedom för att hjälpa medlemmar som är på väg att flytta dit eller redan bor i landet. Bland annat kan de hjälpa nyinflyttade svenskar att snabbt få ett nätverk bestående av andra svenskar, men även lokala kontakter. Dessutom kan de tipsa om skolor, sjukvård, husmäklare, advokatbyråer med mera. Representanterna är med andra ord nyckelpersoner i organisationen.

För att lyfta fram deras insatser delar Svenskar i Världen varje år ut priset ”Årets Representant i Världen”. I år gick priset till Elisabet Zeller, Schweiz och Ann Christine Håkansson, Spanien.

Motivering Elisabet Zeller

Med ett outtröttligt engagemang säkerställer Elisabet Zeller år in och år ut att den svenska ambassaden i Bern hålls uppdaterad om Svenskar i Världen. 

Ingen bjudning är för liten eller ovidkommande för Elisabet att diskutera Svenskar i Världens verksamhet, lika givande är hennes alltigenom positiva inställning. 

Och som om det inte räckte att den svenska ambassadören håller sig ajour tack vare Elisabet, ser hon till att även den nytillträdde schweiziska ambassadören i Stockholm numera har god kännedom om Svenskar i Världen. Inte konstigt att ambassadörerna berömmer vår fantastiska representant så snart tillfälle ges.

Svenskar i Världen utser därmed Elisabet Zeller till en värdig vinnare av Årets Representant i Världen 2024.

Elisabet Zeller firar hemma i Bern att hon tilldelats utmärkelsen Årets Representant i Världen 2024.

Motivering Ann Christine Håkansson

Att lägga ner ofantligt med tid och engagemang för att hitta nya medlemmar i Marbella är inget som Ann Christine Håkansson räds. Under hennes professionella ledning fick svenskar i trakten en möjlighet att inte bara njuta av en fantastisk lunch utan även lära sig mer om Svenskar i Världen.

Med en känsla för detaljer och efter noggrant researcharbete kring Svenskar i Världens verksamhet tog Ann Christine fram skräddarsytt presentationsmaterial som hon delade med sig av. När evenemanget väl var genomfört säkerställde hon på ett föredömligt sätt att kansliet hölls uppdaterad.

Svenskar i Världen utser därmed Ann Christine Håkansson till en värdig vinnare av Årets Representant i Världen 2024.

Vi säger grattis och tack till Elisabet och Ann Christine för deras insatser för Svenskar i Världen!