En dag för och med representanter

Erfarenhetsutbyte, kunskapsdelning och samkväm stod på agendan när Svenskar i Världen arrangerade sin årliga träff för organisationens representanter runtom i världen.

Svenskar i Världen har närmare hundra representanter världen över som täcker cirka 50 länder. En årlig tradition är att anordna en heldagsträff i Stockholm för representanterna. Årets träff ägde rum den 20 augusti hos Svenskar i Världens partner, SEB.

I SEB:s anrika lokaler vid Kungsträdgården fick vi bland annat lyssna till en spännande omvärldsspaning av SEB:s chefsekonom, Jens Magnusson. Det geopolitiska läget, olika länders hantering av råvaror på grund av Ryssland krig i Ukraina samt vad en minskande respektive ökande befolkning gör för maktförskjutningar i olika regioner var några inslag.

Från makroperspektiv till eget sparande; näst på tur var Emelie Sjöberg på SEB:s investmentgrupp som gav bankens allmänna råd kring investeringar för privatpersoner. Dagen bjöd även på en workshop där representanter efter diskuterade med varandra för at komma fram till en mängd tankar och idéer på hur Svenskar i Världen skulle kunna utvecklas i stort som smått. Representantträffen avslutades med mingel och korandet av Årets Representant i Världen 2024 följt av en guidad tur på Stadsmuseet på temat ”Stockholm genom 500 år”.

Tack till alla representanter för en rolig och givande dag!

Läs mer om